SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, kongre onayından sonra bir haftadan kısa süre içinde silah alabilir

Pentagon, ilgili mevzuatın kabul edilmesine yönelik tüm prosedürlerin tamamlanmasının ardından silahların bir kısmını bir haftadan kısa bir süre içinde Ukrayna kuvvetlerine teslim edecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, kongre onayından sonra bir haftadan kısa süre içinde silah alabilir

Pentagon, ilgili mevzuatın kabul edilmesine yönelik tüm prosedürlerin tamamlanmasının ardından silahların bir kısmını bir haftadan kısa bir süre içinde Ukrayna kuvvetlerine teslim edecek. The Washington Post, ABD'li yetkililerin Senato'nun gelecek hafta Ukrayna'ya yönelik yardım paketinin onaylaması ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bunu imzalamasının ardından Pentagon'un Ukrayna'ya önemli askeri yardım sağlamaya hazır olduğunu açıkladığını bildirdi.

ABD'li bir yetkili, bazı silahların savaş alanına ulaşmasının bir haftadan kısa süreceğini tahmin etti.

Askeri paketin büyüklüğü hala belirsiz olsa da içinde NATO obüslerinde ve orta menzilli roket toplarında kullanılan 155 mm'lik mermiler de dahil olmak üzere Ukrayna ordusunun en çok güvendiği sistemler için çok ihtiyaç duyulan mühimmatı içereceği bildirildi. Pentagon'un Ukrayna'ya, Rusya'nın ülkenin sivil altyapısına yönelik saldırıları karşısında mücadele için hayati önem taşıyan yeni bir grup hava savunma ekipmanı ve mühimmat göndermesi de muhtemel.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.