SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Budanov'a yönelik suikast girişimi!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov, Rusların çıkarları doğrultusunda kendisine yönelik başka bir suikast girişiminin planlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Budanov'a yönelik suikast girişimi!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov, Rusların çıkarları doğrultusunda kendisine yönelik başka bir suikast girişiminin planlandığını söyledi.

Budanov, 22 Nisan 2024 tarihinde BBC Ukrayna'ya verdiği demeçte, "Bir şeyler planlıyorlar (bir suikast girişimi), ancak daha önceki seferler gibi başarılı olamayacaklar...Bu Rusların çıkarınadır; bu doğru. Bunu planlayanlar Ruslardır ve bu Rusların çıkarınadır. Buradan (Ukrayna) insanları da bu işe dahil etmeyi planlıyorlar. Bu onlar için normal bir operasyonel çalışmadır." açıklamasını yaptı.

BUDANOV, EŞİNİN ZEHİRLENMESİNİ DE DEĞERLENDİRDİ

Budanov, eşinin zehirlenmesinden de bahsetti. Budanov, faillerin henüz bulunamadığını ancak ilerleme olduğunu söyledi. Budanov aynı zamanda herhangi bir gözaltı olmayacağının da sinyalini verdi. İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Budanov, "Ne gözaltıları? Bu ciddi bir şey değil. Ben bu oyunları asla oynamam. Ama bu benim karım, dolayısıyla bu onların yanına kalmayacak." ifadesini kullandı.

Eşinin durumunun stabil olduğunu ve toksinlerin çoğunun atıldığını ekledi. Budanov, suikast girişiminin hedefinin karısı olduğuna ve Rusların onun Budanov üzerindeki etkisini doğru değerlendirdiğine inanıyor. Budanov, "Mantıkları açık: Eşim benim için çok önemli. Hepsi bu. Ve onun etkisini de doğru değerlendirdiler." dedi.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARAT BAŞKANININ EŞİNE SUİKAST GİRİŞİMİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov’un eşi Marianna Budanova’nın ağır metallerle zehirlenmişti.

Babel haber ajansına konuşan ismi açıklanmayan kaynak, sağlık durumu kötüleştikten sonra Marianna Budanova’nın hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Hastanede Budanova’ya ağır metal zehirlenmesi teşhisinin konulduğunu belirten kaynak, “Bu maddeler hiçbir şekilde günlük yaşamda ve askeri işlerde kullanılmamaktadır. Bu maddelerin tespit edilmesi belirli bir kişiyi zehirlemeye yönelik kasıtlı bir girişimin göstergesi olabilir.” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov’un eşi Marianna Budanova’ya yönelik zehirleme yoluyla suikast girişimiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.