SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzlerce Rus askeri Ukrayna'ya teslim oldu!

Ukrayna'da 'Yaşamak İstiyorum' projesi kapsamında 300'den fazla Rus askerin Ukrayna'ya teslim olduğu açıklandı. Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Rus savaş esirlerinin bulunduğu kampları ziyaret etmişti ve şartları iyileştirmek için çalışmalar yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yüzlerce Rus askeri Ukrayna'ya teslim oldu!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, 22 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen “Yaşamak İstiyorum” projesi kapsamında 300'den fazla Rus askerinin Ukrayna'ya teslim olduğunu açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, "Teslim olmak isteyenlerin sayısı arttı. Yalnızca bu proje kapsamında 300'den fazla Rus Ukrayna'ya teslim oldu. Bazıları hemen değiştirilmeme, hatta Güvenlik ve Savunma Güçlerine katılma isteklerini dile getirdi."  açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE KAMU BAŞDENETÇİSİ ŞEREF MALKOÇ RUS SAVAŞ ESİRLERİNİN BULUNDUĞU KAMPLARI ZİYARET ETMİŞTİ

Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Rus savaş esirlerinin bulunduğu kampları gözlemişti. Malkoç, Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı değerlendirmede, Rus esirlerin şartları iyileştirmiş bir Sovyet hapishanesinde kaldığını belirterek, tüm ayrıntıları rapor sunarak ifade edeceklerini belirtmişti. Ayrıca Malkoç, Rusya'daki Ukraynalı savaş esirlerinin de ziyaret edileceğini ve buna yönelik olarak rapor yayınlanacağını dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.