SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Kış yaklaşırken Ukrayna'nın temel önceliği hava savunmasını güçlendirmek

İspanya'nın Granada kentinde düzenlenen 3. Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın saldırılarına karşı hava savunma sistemi yardımı talebini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Kış yaklaşırken Ukrayna'nın temel önceliği hava savunmasını güçlendirmek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İspanya'nın Granada kentinde düzenlenen 3. Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Granada'da bir gün sürecek olan ve 27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ile 17 Avrupa ülkesi liderinin katıldığı AST toplantısına ilişkin X isimli sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Zelenskıy paylaşımında, "Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın Granada kentine geldim. Ortak hedefimiz, ortak Avrupa evimizin güvenliğini ve istikrarını sağlamaktır. Avrupa güvenlik mimarisini, özellikle de bölgesel güvenliği geliştirmek için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Ukrayna'nın bu konuda önemli önerileri var." ifadelerine yer verdi.

Küresel gıda güvenliği ve seyrüsefer özgürlüğünün güçlendirilmesine yönelik ortak çabaların yanı sıra Karadeniz bölgesine de özel önem verileceğini vurgulayan Zelenskıy, şu ifadelere dikkat çekti:

"Özellikle kış yaklaşırken Ukrayna'nın temel önceliği hava savunmasını güçlendirmektir. Ortaklarımızla yeni anlaşmaların temelini zaten hazırladık ve bunların onaylanmasını ve uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu, Ukrayna ve bir bütün olarak Avrupa için verimli bir gün olmalı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.