SON DAKİKA
Hava Durumu

Yürüdüğümüz Yoldan Dönmeyelim

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2023 23:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 23:11

"Yürüdüğümüz Yoldan Dönmeyelim"

Güneş şimdi tepede... Açık, bulutsuz güne, otların kokusuna, ağacın dalına güvenip özgürce ana dilimizde konuşmaktan zevk alıp, üzülmeden kırılmadan kendi dilimizde konuşarak, yavaş yavaş yaşıyoruz.

Hepimiz farklıyız ama bizi, ortak bir hafıza, ortak bir acı ve ortak bir umut birleştirdi. Ana dilimizde konuşmak, vatanımızda rahat ve serbest yaşama arzusu, bizi bugün buraya bu kutlu yola çıkardı.

Kırım'ı bugün korku, ikiyüzlülük, alçaklık, yalan ve iftira kapladı. İnsanları mecalsizlik, güçsüzlük bağladı. İnsanların içini yaktı.

Serbestçe nefes almaya ve düşünmeye yasak olan ne varsa buna kulak asmayıp konuşturmuyorlar.

Diyorlar ki, aklımızı, ruhumuzu, milli hareketimizi tozlu zinciler sardı. İleri attığımız her bir adım bizi bu zayıflık duygularından uzaklaştıracak.

İlerlediğimiz müddetçe yolumuz daha da zor hale gelecek. Lakin birbirimize destek gösterip adım adım hedefe doğru ilerleyeceğiz. Etrafa bakıp fikirlere dalıyorum nice insanlar bu hareket sayesinde yükseldi. Ne kadarı bizden sonra daha da yükselecek? Ne kadarı maksadına erişti? Ve uçurumun kenarında oturup özgür Kırım'ın  özgür Vatanın kayasında, dağlarında, sonsuz çöllerinde esen serin taze yellerini içine çeke çeke zevk aldı.

İnsanın dertlerine, ıstıraplarına pervasızca bakıyor bazen suskun Çatırdağ...  Her şeyi gördü, her şeyi biliyor. 

İnanarak ve güvenerek Çatırdağ'ın taşlarına dokunuyorum ve uzak geçmişe dalıyorum. Çatırdağ da beni duyuyor sanki aramızda derin ebedi bir bağ var.

Bugün yaşadığımız tüm gam kasavet üzüntü yok oluyor ve onların yerine yeni hedefler için güçleniyorum. Yüreğimde ise metanet duygusu var oluyor. 

Çatırdağ ayakta durdukça, bizim çocuklarımız ve torunlarımız da ana vatanımız Kırım'da yaşayacak. Yüce dağ ise dünya durduğu kadar duracak ve o kadar da yaşayacak.

Yeter ki, bizler hedefe ulaşacak ülkümüzden asla vazgeçmeyelim.

(Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal, Rus esaretinden yeni bir mektup gönderdi. Nariman Celal'in "“Ketken Yolumızdan Burulmayıq” adını taşıyan mektubu, Dünya Ana Dili Günü'ndeki dünya çapında düzenlenen diktenin metni olarak kullanıldı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.