SON DAKİKA
Hava Durumu

Emel Dergisi ile Emel Kırım Vakfından Kırım Tatarlarına iftar daveti

Kırım Tatarları, Emel Kırım Vakfı ve Emel Kırım Dergisi tarafından İstanbul’daki Yalta Otel'de düzenlenen iftar programında buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emel Dergisi ile Emel Kırım Vakfından Kırım Tatarlarına iftar daveti

Kırım Tatarları, Emel Kırım Vakfı ve Emel Kırım Dergisi tarafından dün düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programında, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gülnar Bekirova,  KTMM Türkiye Temsilcisi, Emel Dergisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, derginin ve vakfın yönetim ve denetim kurulu ile idari kadrosu, Rus işgal saldırıları nedeniyle Kırım'dan Türkiye'ye sığınan gençler ve öğrenciler İstanbul'daki Yalta Otel'de bir araya geldi.

İftar yemeğinin ardından Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, KTMM Üyesi Gülnar Bekirova konuşma yaptı. Konuşmacılar, Kırım'ın bir an önce Rus işgalinden kurtarılmasını diledi.

Bununla birlikte Zafer Karatay yaptığı konuşmada, Emel Kırım Vakfı’nın Kırım Tatar siyasi tutsaklara mektup yazma kampanyasının devam ettiğini hatırlatarak gönderilen mektupların siyasi tutsaklar için çok büyük önem taşıdığını ifade etti. 

Karatay, “Siyasi tutsak, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal yazdığı mektupta ‘Bu mektuplar, karanlık dipsiz kuyunun kenarında duran bizleri hayata bağlayan iplerdir’ sözüne yer verdi. Bu söz çok anlamlı. Bir düşünün bu insanlar Rusya’nın farklı yerlerinde tamamen suçsuz yere 10, 15, 20, 25 yıl hapiste yatırıyorlar. Bu kardeşlerimize işgal bitene ve onlar evlerine kavuşana kadar, şuan Ramazan ayındayız, Ramazan Bayramı yaklaşıyor, bir mektup yazıp Bayramlarını kutlamak, iyi dileklerde bulunmak onları çok çok mutlu edecektir.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.