SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA Kosova'da iftar programı düzenledi

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin katılımıyla 28 Mart'ta iftar programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA Kosova'da iftar programı düzenledi

Balkanlar'da çok sayıda projenin hayata geçmesini sağlayan Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ramazan ayında da bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor. TİKA, Kosova'da 28 Mart 2024 tarihinde geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. 

TİKA'NIN DÜZENLEDİĞİ İFTAR PROGRAMINA BAŞBAKAN KURTİ KATILDI

İftar programına; Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, TİKA Kosova Koordinatörü Fulya Aslan, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, çok sayıda bakan, milletvekili ve Türk kurum/kuruluş temsilcileri katıldı. 

Resim

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, yaptığı konuşmada sözlerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın selamlarını ileterek başladı. Serim, Balkanlar'daki barış ve istikrarın sürdürülmesinin, Türk dış politikasının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayarak, "Bugün Kosova'da görev yapan 800'den fazla Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, KFOR'un Kosova'da güvenliği sağlama misyonuna önemli katkılar vermektedir" bilgisini anımsattı. Türkiye'nin Kosova'nın her zaman yanında olduğunu belirten Serim, "Kosova'da kendimizi misafir gibi değil, evimizde hissettiğimizi bilmenizi istiyorum. Kosova ile dostluğumuzun tarihi çok uzun, Kosova'nın kalbimizdeki yerinin çok büyük olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum" dedi.

KURTİ, TİKA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kosova Başbakanı Kurti ise TİKA'nın bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekerek, "TİKA'ya sürekli desteği, mükemmel iş birliği ve Kosova'nın kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.

Öte yandan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Angılı da Kosova ile Türkiye arasındaki bağın gelecekte daha da güçleneceğine vurgu yaptı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.