SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir'deki Kırım Derneklerinden Eskişehir Valiliğine ziyaret

Eskişehir Kırım Derneği, Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği, Kırım Gelişim Vakfı ve EKHAD 28 Mart'ta Eskişehir Valiliğini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir'deki Kırım Derneklerinden Eskişehir Valiliğine ziyaret

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Gençlik Derneği, Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma ve Gençlik Derneği (EKHAD), Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kırım Gelişim Vakfı, 28 Mart 2024 tarihinde Eskişehir Valiliğini ziyaret etti.

ESKİŞEHİR'DEKİ KIRIM DERNEKLERİNDEN VALİLİĞE ZİYARET

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy; Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit ve EKHAD Başkanı Erol Kurun'u makamında ağırladı. Görüşmede, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir'de yapılacak olan geniş katılımlı anma etkinliği masaya yatırıldı. 

Türkiye’de faaliyet gösteren 50’den fazla sivil toplum örgütünün ortak çalışma platformu olan Kırım Tatar Teşkilatları Platformu 9 Mart 2024 tarihinde Eskişehir'de sonuç bildirgesi yayımladı. Buna göre 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yıl dönümünde Eskişehir'de büyük bir anma etkinliği yapılacak. Ankara ve İstanbul'dan hareket edecek trenlerle etkinliğe bin kişinin katılması bekleniyor. 

Görüşmede Kırım Tatarlarının kültürel faaliyetleri de ele alındı. Vali Aksoy,  Kırım Tatarlarının kültürlerini koruma, yaşama ve aktarma konusundaki çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Aksoy, aynı zamanda Kırım Tatarlarının Eskişehir'deki faaliyetlerinden dolayı, başkanlara memnuniyetlerini bildirdi. Aksoy, Kırım Tatarlarının yaşadığı sorunlar karşısında Valiliğin her türlü çözümle destek vereceğini belirtti.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.