SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen yapılacak faaliyetleri açıkladı

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, 9 Mart 2024 tarihinde yapılan Kırım Tatar Teşkilatları Platformu toplantısını ve başkanlığını yaptığı derneğin faaliyetlerini Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 01:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen yapılacak faaliyetleri açıkladı

Eskişehir’de düzenlenen Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun 9 Mart 2024 tarihli olağan toplantısında 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 80. yıldönümünde geniş katılımlı bir anma programı gerçekleştirme kararı alındı. Toplantıya katılım sağlayan Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, alınan kararları Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.

50’ye yakın teşkilatın bağlı olduğu platform toplantısında Kırım’ın Rus işgaline, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ve 80. yıldönümü yaklaşan 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’na dikkat çekildiğini belirtti. Şen, Eskişehir Kırım Derneği olarak bütün Kırım Tatar teşkilatlarını ağırlamaya hazır olduklarını vurgulayarak, sözü geçen anma programına geniş bir katılım olacağına inandığını söyledi.

KIRIM DERNEĞİ FAALİYETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Şen QHA’nın “Eskişehir Kırım Derneği Başkanı olarak göreve başladınız. Bu süreçten sonraki faaliyetleriniz hakkında değerlendirme yapar mısınız?” sorusuna kapsamlı bir yanıt verdi. Rusya’nın saldırıları nedeniyle 24 Şubat 2022’den bu yana Eskişehir’e 300’ün üzerinde Kırım Tatarının geldiğini belirten Şen, “Şu anda bulundukları psikolojik durumunu en asgari düzeye düşürmek için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bunları daha da artırmamız gerekecek” diyerek bir sonraki seçime kadar çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

"HASRET: 18 MAYIS 1944 KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ VE SOYKIRIMI TİYATRO GÖSTERİSİ TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKACAK"

Şen, dernek olarak Eskişehir’deki Kırım Tatar çocuklarıyla Ukrayna’dan ve Kırım’dan gelen Kırım Tatar çocukları kaynaştırmayı ilk hedef olarak belirlediklerini ancak daha da fazlasını yapmak istediklerini aktardı. Bu noktada Kırım’ın adını daha çok duyurabilmeyi istediklerini vurgulayan Şen, Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Topluluğunun hazırladığı “Hasret: 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı” tiyatrosunu Türkiye turnesine çıkaracaklarını da sözlerine ekledi. Şen konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Aslında öncelikle hedefimiz, Türkiye kamuoyunu Kırım konusunda mümkün olduğu kadar bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve uyarmaktır. Çünkü biliyoruz ki gerçek propaganda kültürel propagandadır. Eğer kültürünüz yoksa/kültürünüzle kendinizi duyuramıyorsanız dergilerle bu işi yapamazsınız. Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Kültürüne sahip çıkamayan milletler yok olmaya mahkumdur’ Kırım Tatar kültürü yok olmamalı kendi kültürünü yaşatabilmesi için de daha geniş kitlelere sesini duyurabilmeli. Önümüzdeki 2 yıl içindeki çalışmalarımız kültürel çalışmalara yönelik olacaktır"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.