SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Şen'den Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar'a ziyaret

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile bugün bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Şen'den Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar'a ziyaret

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, 26 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ı ziyaret etti. Görüşmeye; Kırım Gelişim Vakfı ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit, Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, Bursa Gelişim Vakfı Eskişehir Temsilcisi ve Eskişehir Kırım Derneği Birinci Başkan Yardımcısı Abdullah Akkurt ile Eskişehir Kırım Derneği İkinci Başkan Yardımcısı Zeki Erdemli katıldı. 

GÖRÜŞMEDE UKRAYNA, KIRIM VE KIRIM TATARLARI KONUŞULDU

Büyükelçi Bodnar, Eskişehir Kırım Derneğinde başkanlık görevine seçilen Recep Şen'i tebrik etti. Görüşmede Rus saldırıları altındaki Ukrayna cephesindeki son durum, Rus işgali altındaki vatan Kırım ve Türkiye'deki Kırım Tatarların durumu ele alındı.

Ayrıca Rus Kızıl Ordu Korosu'nun 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı ile 21 Mayıs 1864 Büyük Kafkasya Sürgünü ve Soykırımı'nın yıl dönümünde yapacağı Türkiye turnesi konuşuldu. 

ŞEN, BODNAR'I ESKİŞEHİR'DE YAPILACAK ANMA MİTİNGİNE DAVET ETTİ

Büyükelçilik ziyaretinde Şen, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs 2024 tarihinde Eskişehir'de yapılacak olan büyük yürüyüşe Bodnar'ı davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.