SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Kırım Derneği kurban bağışını Kırım'a gönderdi

Eskişehir Kırım Derneği, başlatmış olduğu "Kırım'da Kurban Kampanyası" ile bu sene vatan Kırım'a 267 adet kurban bağışı topladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Kırım Derneği kurban bağışını Kırım'a gönderdi

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği her sene olduğu gibi tertip edilen "Kırım'da Kurban Kampanyası'nı" sonuçlandırdı. Bu sene 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edilen Kurban Bayramı çerçevesinde Türkiye'den Rus işgali altındaki Kırım topraklarına 267 adet kurban gönderildi. Kesilen kurbanlar vatan Kırım'ın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 

ESKİŞEHİR KIRIM DERNEĞİ KIRIM'A 267 KURBAN BAĞIŞLADI

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği demeçte, "Kırım'daki insanlar kurban kesemiyor veya et yiyemiyor değil. Ama Türkiye'deki teşkilatlarımızın öncelikli hedefi Kırım'daki soydaşlarımızın, tuvganlarımızın Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarından haberdar olmasını, onların desteğini hissetmelerini sağlamaktır. Öncelikli hedef Türkiye'deki vatandaşlarımızla Kırım'daki tuvganlarımız arasındaki dayanışmayı göstermek." ifadelerini kullandı. 

Şen, Eskişehir Kırım Derneğinin mevcut belgelere dayanarak, 1998 yılından bu yana Türkiye'deki teşkilatlanma sayesinde vatan Kırım'a her sene çok sayıda kurban bağışı yapıldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.