SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Valisi Aksoy, Kırım Ailesini ziyaret etti

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Şubat 2024 tarihinde Kırım Ailesi'ni ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy ile Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova Eskişehir İl Göç İdaresi'nde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Valisi Aksoy, Kırım Ailesini ziyaret etti

Kırım Tatar kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında büyük rol üstlenen Kırım Ailesi, Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişminin ardından Türkiye'ye geldi. Anife Kurtseitova başkanlığındaki Kırım Ailesi, faaliyetlerini Eskişehir'de yürütmeye devam ediyor.

ESKİŞEHİR VALİSİ HÜSEYİN AKSOY İLE KIRIM AİLESİ KURUCUSU KURTSEİTOVA BİR ARAYA GELDİ

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy 19 Şubat 2024 tarihinde Kırım Ailesi'ni ziyaret etti. Görüşme kapsamında Vali Aksoy ve Kurtsitova Eskişehir İl Göç İdaresi'nde bir araya geldi. Kurtseitova, Vali Aksoy'a 2014 yılında kurulan, Ukrayna, Türkiye ve Kırım'da çevrimiçi veya yüz yüze olarak verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Eskişehir ve Kırım Ailesi ortaklığında yürütülmesi planlanan faaliyetlerin konuşulduğu görüşmenin ardından Kırım Ailesi, Aksoy'a Kırım Tatar dilinin incelenmesine ilişkin kitapları hediye etti. 

Kurtseitova, Vali Aksoy'un çocuklara verdiği hediyler için teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.