SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesinde "Yüzyılımdaki Cumhuriyet" belgeseli gösterildi

Kırım Derneği Gebze Şubesinde, 12 Kasım 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel; yapımcı, yönetmen Neşe Sarısoy'un hazırladığı "Yüzyılımdaki Cumhuriyet" isimli belgeselin gösterimi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesinde "Yüzyılımdaki Cumhuriyet" belgeseli gösterildi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithaf edilen "Yüzyılımdaki Cumhuriyet" adlı belgesel gösterimi etkinliğine imza attı. Programa; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim, yönetmen, yapımcı Neşe Sarısoy Karatay, derneğin eski başkanı Şerife Orak ve Yönetim Kurulu üyelerinden Recep Orak, Emel Kırım Vakfı Genel Sekreteri, yazar Melek Maksudoğlu, Gebze'de bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Gebze'de yaşayan Kırım Tatarları ve çok sayıda kişi katıldı. 

GEBZE'DE "YÜZYILIMDAKİ CUMHURİYET" BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim'in organizasyonunda gerçekleşen etkinlik, Türk İstiklal Marşı ve Kırım Tatar milli marşı Ant Etkenmen'in okunması ile başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithaf edilen belgeselin gösterildiği etkinlikte, "Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu", "Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi" ve "Halil İnalcık Yüzyıllık Çınar" gibi başyapıt niteliğindeki belgesellerin ödüllü yönetmeni, yapımcı ve metin yazarı Neşe Sarısoy Karatay, bir sunum yaparak belgesel film hakkında bilgi verdi. Programda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı ve rahmetle anıldı.

GEBZE'DE CUMHURİYETİ GENÇLERE EN İYİ ANLATAN BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ

Bu yıl 29 Ekim 2023 yılında 100 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıldığı belgesel, 18 yaşındaki bir gencin, 100 yaşına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönemlerini ve Atatürk'ü görmüş, vatan sevgisini hala yüreklerinde taşıyan  dönemin canlı tanıkları ile yaptığı söyleşilerden oluşuyor.

Dernek yönetimince Neşe Sarısoy Karatay'a plaket takdim edildi. Program kokteyl gösterimi ile son buldu.

QHA'nın, yönetmen Neşe Sarısoy Karatay ile belgesel hakkında yaptığı röportajı buradan okuyabilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.