SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "İdil-Ural ve Kırım'da Ceditçilik" konuşulacak

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "İdil-Ural ve Kırım'da Ceditçilik (Gelişim Süreci ve Rusya Türklerinin Siyasi Hayatlarına Tesirleri)" konulu konferans düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "İdil-Ural ve Kırım'da Ceditçilik" konuşulacak

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesinde Geleneksel Cuma Konferanslarında bu hafta, Cihat Cürebal'ın konuşmacı olduğu "İdil-Ural ve Kırım'da Ceditçilik (Gelişim Süreci ve Rusya Türklerinin Siyasi Hayatlarına Tesiri)" başlıklı konferans düzenlenecek.

Cihat Cürebal'ın sunumuyla gerçekleştirilecek İdil-Ural ve Kırım'da ceditçilik konulu konferans 8 Haziran saat 19.30’da derneğin toplantı salonunda yapılacak.

CİHAT CÜREBAL KİMDİR

Cihat Cürebal, Ordu'nun Akkuş ilçesinde 1993 yılında doğdu. Lisans öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Tarih bölümünde 2018 yılında tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise MSGSÜ-Genel Türk Tarihi kürsüsünde, Prof. Dr. İsmail Türkoğlu danışmanlığında hazırlanan Bolşevik İhtilali’nin İdil-Ural’da Yayılması ve Mollanur Vahitov (1885-1918) adlı teziyle Haziran 2021’de bitirdi. Doktora eğitimine yine aynı okulda Genel Türk Tarihi kürsüsünde 2021 yılından beri devam etmektedir. Geç Dönem Çarlık Rusya ile Erken Dönem Sovyetler Birliği tarihi ve Rusya Türklerinin Sosyal-Siyasi Tarihleri üzerine uzmanlığı bulunmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.