SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kırım Türkleri Köyler Arası Futbol Turnuvası” heyecanı Konya'da başlıyor!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, “Kırım Türkleri Köyler Arası Futbol Turnuvası” düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım Türkleri Köyler Arası Futbol Turnuvası” heyecanı Konya'da başlıyor!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen “Kırım Türkleri Köyler Arası Futbol Turnuvası”, 12 Nisan 2026 tarihinde başlıyor. Turnuva, 12 Nisan 2026 tarihinde başlayacak ve 10 Mayıs 2026’da oynanacak şampiyonluk maçıyla sona erecek.

Turnuva kapsamında takımlar A ve B grubu olmak üzere iki gruba ayrıldı. A Grubu’nda Böğrüdelik Köyü, Kulu Tatarları ve Yağlıbayat Köyü yer alırken; B Grubu’nda Dokuz Köyü, Konar Köyü ve Seçme Köyü mücadele edecek.

ŞAMPİYONLUK MAÇI 10 MAYIS’TA

Maçlar 12, 19 ve 26 Nisan tarihlerinde oynanacak grup karşılaşmalarıyla başlayacak. Grup aşamasının ardından 3 Mayıs’ta final karşılaşması, 10 Mayıs’ta ise şampiyonluk maçı gerçekleştirilecek.

Karşılaşmalar Konya’daki Cumhuriyet Futbol Sahası’nda oynanacak. Turnuva sonunda şampiyonluk, ikincilik ve üçüncülük kupalarının yanı sıra gol kralı, en iyi kaleci ve centilmen oyuncu ödülleri de sahiplerini bulacak.

“GELENEKSEL HÂLE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel turnuva ile ilgili olarak Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği demeçte, organizasyonun temel amacının köyler ve gençler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirtti.

Demirel, söz konusu etkinliğin geçmiş yıllarda da düzenlendiğini ancak pandemi sürecinin ardından ara verildiğini hatırlatarak, “Daha önceki başkanlarımız döneminde de yapılan bu organizasyon bir süre kesintiye uğradı. Şimdi yeniden başlatıyoruz ve bundan sonra geleneksel hâle getirerek her yıl düzenlemeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın sadece sportif bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda toplumsal kaynaşmayı güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Demirel, final karşılaşmasına geniş katılım beklediklerini dile getirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.