SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfı, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün yıl dönümü faaliyetler programını belirledi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün yıl dönümünde yapılacak faaliyetler programını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfı, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün yıl dönümü faaliyetler programını belirledi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu, Mayıs ayı toplantısını 6 Mayıs 2023 tarihinde Kırım Derneği  Genel Merkez Yönetim Kurulu ile birlikte gerçekleştirdi.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu ile birlikte yapılacak toplantıdan önce Vakıf gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanan Yönetim Kurulu,  20 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Mütevelli Heyeti Toplantısı üzerinde  değerlendirmelerde bulundu. 

İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı taktirde ikinci toplantının 27 Mayıs 2023 tarihinde yapılması Nisan ayı toplantısında kararlaştırılmıştı. Derneğin internet sitesinde yer alan bilgiye göre gündemdeki konuların görüşülmesinin ardından Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yapılan toplantıya geçildi.

Nisan ayı toplantısında alınan kararlar çerçevesinde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, Ramazan ayında yapılan hayır etkinlikleri üzerinde duruldu.

Fitre, fidye, zekat  ve Ramazan ayı yardımlarının Ramazan ayı içerisinde bölgede yaşanmakta olan savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınmak durumunda kalan insanlara, tedavileri düzgün bir şekilde yapılmadığı için sağlık sebebiyle gelen hastalara, Kırım’da babası cezaevinde olan çocuklara, başarılı öğrencilere ve özenli bir araştırmayla belirlenmiş ihtiyaç sahibi ailelere ne şekilde yapıldığı konusundaki değerlendirmeler ile birlikte, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felâketi sebebiyle zarar gören vatandaşlar için daha önce düzenlenen kampanyada toplanan bağış yardımlarının yine Ramazan ayı içerisinde yerine  ulaştırılmasına yönelik işlemlerden bahsedildi.

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifinin 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlediği Kırım Tatar Kültür Günleri’nde birbirinden farklı konuların sunumlarından oluşan on beş etkinlik yanında  sekiz sergi ve stand ile  Kırım Tatar kültür ve sanatına yansıyan katkıları üzerinde  durulurken, Kırım Tatar Kültür Günlerini düzenleyen Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi azalarına da teşekkür edildi.

18 MAYIS 1944 KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ PROGRAMLARI BELLİ OLDU

Mayıs ayı toplantısının ikinci bölümünde “18 Mayıs 1944 Büyük Kırım Tatar Sürgünü”nün 79. yıl dönümü vesilesiyle yapılacak faaliyetler de müzakere edilerek karara bağlandı.

Bu çerçevede;

-17 Mayıs 2023 tarihinde sürgünde hayatını kaybeden şehitler için bir dua programı,
-18 Mayıs 2023 tarihinde bir açık hava basın toplantısı,
-20 Mayıs 2023 tarihinde sürgünün büyük ağırlığını göğüsleyen kadınların hatırasına “Kadın Gözüyle Sürgün” adlı bir panelin düzenlenmesi 
kararlaştırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.