SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Kırım Tatar köyü Ballıkpınar'ı ziyaret etti

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara Gölbaşı’ndaki Kırım Tatar köyü Ballıkpınar'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Kırım Tatar köyü Ballıkpınar'ı ziyaret etti

Türkiye’deki temasları kapsamında Türkiye’de bulunan Kırımoğlu’nun bugünkü durağı Ankara Gölbaşı’na bağlı Kırım Tatar köyü Ballıkpınar'ı oldu. 

Kırımoğlu, Kırım Tatar Kültürünün yansımalarını taşıyan ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı bünyesinde hizmet veren Kırım Tatar 
Kırım Kültür Evi’ni, Ballıkpınar İlkokulunu gezerek çevreyi inceledi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırımoğlu'na köyün kuruluşundan Kırım Kültür Evi’nin hayata geçirilmesine kadarki süreçler hakkında bilgi verdi.

Kırımoğlu, köyü ziyareti kapsamında Ballıkpınar Mahallesi Muhtarı Yılmaz Akbay, Kırım Derneği Ballıkpınar Şubesi Kurucu Başkanı ve Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Baybörü, Ballıkpınar Önceki Şube Başkanı Erdinç Baybörü, Kültür Evi Koordinatörü Yılmaz Baybörü ve eşi Elmas Baybörügibi pek çok isimle bir araya geldi.

Kırımoğlu, Kültür Evi’ndeki incelemelerinin ardından Kırım Derneği Ballıkpınar Şubesini de ziyaret etti.

BALLIKPINAR KÖYÜ

Ballıkpınar, Ankara‘nın Gölbaşı ilçesine bağlı 54 mahalleden biri. Bu köy, Kırım’ın Rusya tarafından ilk işgalinden sonra Kırım’ı terk etmek zorunda kalıp Romanya’ya yerleşen oradan da 20. yüzyılın başında Türkiye’ye göç eden Kırım Tatarları tarafından kuruldu. Ballıkpınar, kendine özgü yapılış ve sokak planı ile cumhuriyetin ilk yıllarında “örnek köy” statüsü kazandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.