SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'dan Kırım Derneği Genel Merkezine ziyaret

Kırım Tatarlarının Millî Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'dan Kırım Derneği Genel Merkezine ziyaret

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının Millî Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva, 30 Kasım 2023 tarihinde Kırım Derneği Genel Merkezine ziyarette bulundu.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ile görüşen Safinar Cemileva'nın ziyaretinde Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Şebnem Sözen ve dernek üyeleri yer aldı.

Kırım Derneği Genel Merkezinde incelemelerde bulunan Cemileva, dernek içerisinde yer alan fotoğraf sergisini, konferans salonunu, kütüphaneyi, Kırım Tatar Dans ve Müzik Topluluğu'na ait salonu ve Kırım Tatar folkloruna ait millî kıyafetleri inceledi.

Dernek faaliyetleri ve Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının konuşulduğu görüşmede, Vatan Kırım'a olan hasret ve özlem duyguları dile getirildi.

Kırım Tatar kültür ögeleri üzerinde de sohbetin gerçekleştiği ziyarette, Vatan Kırım'ın işgalden kurtarılacağı, Kırım'da baskı işgalci devlet Rusya ve lideri Putin'in uyguladığı baskıların sona ereceği ve anayurtlarından uzakta yaşayan Kırım Tatarlarının vatanına döneceği inancı vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.