SON DAKİKA
Hava Durumu

Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği kuruldu!

Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'nın adını taşıyan bir kadın birliği kuruldu. Birliğin kuruluşu Kırım Tatar Milli Bayrak Günü etkinliğinde duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği kuruldu!

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva’nın adını taşıyan bir Kadın Birliği kuruldu. İstanbul’un Üsküdar ilçesinde toplanan Kırım Tatar kadınlar 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’nde “Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği”nin kurulduğunu duyurdu.

Efsanevî lider Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'nın başkanlığını yürüteceği birliğin kuruluşu ve Kırım Tatar Milli Bayrak Günü etkinliğine, KTMM Üyesi Gülnara Bekirova, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedılskıy'ın eşi Lyudmıla Nedilska, Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim, Emel Kırım Vakfı Başkan Yardımcısı Nurten Bay ve Emel Kırım Vakfı Üyesi Lilya Tanatar başta olmak üzere, birlikte görev alacak olan Kırım Tatar kadınlar katıldı.

"AMACIMIZ KIRIM MİLLÎ DAVASINA KATKIDA BULUNMAK"

Birliğin başkan yardımcılığı görevini yürütecek olan Şerife Orak, etkinlik öncesi Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşarak, Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği hakkında bilgiler verdi.

Orak, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü için tertip edilen kutlama programında ayrıca, Safinar Cemiloğlu Kadın Birliğinin kurulduğunu da ilân edeceklerini söyledi. Birliğin sadece kadınlardan oluşan bir grup olduğunu belirten Orak, "Bugün itibariyle 54 kişiyiz. Bu sayının artacağına inanıyorum. Bizim amacımız Kırım millî davasına katkıda bulunmak. Tarihe baktığımızda Kırım Türklerinde kadınların rolü oldukça önemli. Safinar başkanımız ile böyle bir yola girdik, güzel bir ekibimiz var. Güzel işlere imza atılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Program kapsamında, Kırın Tatar Milli Bayrak Günü'nün anlamına binaen büyük bir Kırım Tatar bayrağı açan kadınlar, akabinde birliğin kuruluşunu ilan etti. Kuruluşun sonrasında etkinliğe katılım gösteren üyelerin katılımıyla yemek programı düzenlendi.

Etkinliklite ayrıca, Safinar Cemileva'nın doğum günü kutlanarak pasta kesildi.

Etkinliğin sonunda QHA'ya konuşan Safinar Cemileva, Birliğin kurulma fikrinin Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi tarafından ortaya koyulduğunu kaydetti. Birliğin isminin yine üyelerce belirlendiğini ve kendisinin itirazda bulunduğunu belirten Cemileva, "Şefika Hanım başta olmak üzere çok sayıda Kırım Tatar kadınımızın ismini önerdim ancak üyelerin ortak kanısı bu yönde oldu." ifadelerini kullandı.

SAFİNAR CEMİLOĞLU KADIN BİRLİĞİ

Merkezi Türkiye'de olacak Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği, kuruluşu itibariyle tüm dünya genelinde 54 Kırım Tatar kadın üyeyi barındırıyor. Kırım Tatar kültürünü, geleneklerini ve göreneklerini korumayı amaçlayan birliğin ilk hedefi ise Rus işgali altındaki vatan Kırım topraklarında faaliyet yürütemeyen kadınların işlerini Türkiye’de devam ettirmek. Bu noktada birliğe üye kadınlar, aynı zamanda Kırım Tatar halkının tarihi ve kültürel manada önemli günlerini kutlamayı hedefliyor. Bu kapsamda birliğin ilk etkinliği ise 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.