SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesinden Safinar Cemileva'ya ziyaret

Kırım Derneği Gebze Şubesinin kadın üyeleri, 24 Mart 2024 tarihinde Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesinden Safinar Cemileva'ya ziyaret

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, 24 Mart 2024 tarihinde Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'yı ziyaret etti. Derneğin Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim, Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı açıklamada, Safinar Cemileva'yı Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiklerini belirtti. 

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA SİYASÎ BASKIYA UĞRAYAN KIRIM TATARLARI KONUŞULDU

Ekim, Kırım'daki siyasî baskılar nedeniyle alıkonulan Kırım Tatarları ve bölgedeki güncel konuların konuşulduğu ziyarete ilişkin olarak, "Safinar Cemileva'yı görünce çok mutlu olduk. Konuştukça üzüldüğümüz zamanlar da oldu. Biz Kırım Tatarları olarak yıllarca eziyet çektik, 2014 yıındaki Rus işgalinden bu yana da eziyet çekmeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

DERNEKTEN GIDA VE KIYAFET YARDIMI 

Ayrıca Ekim, Ramazan ayı dolayısıyla dernek olarak hem Gebze'deki hem de Kırım'daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı sağladıklarını aktardı. Gelecek günlerde Ramazan Bayramı vesilesiyle yine hem Gebze'deki hem de Kırım'daki çocuklara kıyafet gönderileceğini belirten Ekim, dernek olarak Kırım'dan Türkiye'ye gelen 3 öğrencinin eğitimi için maddi imkan sağladıklarını ifade etti. Ekim son olarak, 30 Mart 2024 tarihinde dernek olarak kadınlara özel iftar programı düzenleyeceklerini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.