SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya Kemer'de geniş çaplı orman yangını!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'nın Kemer ilçesinde dün orman yangını meydana geldi. Geniş çaplı orman yangını, yerleşim birimlerine sıçradı. Ekipler yangına müdahale etmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Antalya Kemer'de geniş çaplı orman yangını!

Türkiye'nin turizm cenneti olarak bilinen Antalya'nın Kemer ilçesinde dün orman yangını başladı.

Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün akşam saat 21.00'de başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

kemerdeki-orman-yanginina-havadan-mudahale-4243-dhaphoto14.webp

Kızılçam ağaçlarının sık olduğu ormanlık alanda çıkan yangına, gece boyunca, 50'den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri, ilk müdahale araçları ve 300'den fazla yangın söndürme ekibi müdahale etti.

10 KONUT DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gece boyunca çalışmaları yakından takip etti. Ekipler yangının karşı yola sıçramaması için yoğun mücadele verdi. Gece boyunca dar alanda tutulan yangında, tedbir amaçlı bölgeye yakın olan 10 konut boşaltılırken, dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Kemer Devlet Hastanesi'ndeki 14 hastadan 12'si taburcu edilerek evlerine gönderildi. 2 hasta da farklı hastanelere nakledildi.

11 UÇAK, 22 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE 

Havanın aydınlanmasıyla birlikte yoğun bir şekilde havadan müdahale başladı. Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, saatlerdir devam eden yangına  müdahale için 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 1050 personelin sahada olduğunu bildirdi.

Ekiplerin, yangın söndürme çalışmalarına devam ettiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.