SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin’in en büyük emlak şirketi Evergrande iflas başvurusu yaptı

Çin'in en büyük emlak müteahhidi Evergrande Şirketi, ABD'de iflas başvurusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin’in en büyük emlak şirketi Evergrande iflas başvurusu yaptı

Çin'de ekonomik çalkantıların içinde emlak piyasasındaki kriz derinleşirken, Çinli dev emlak şirketi Evergrande ABD'de iflas koruma başvurusunda bulundu. Söz konusu şirketin hisseleri, geçen yıldan bu yana satılmıyor. ABD mahkeme belgelerine göre Evergrande, ABD İflas Kanunu'nun 15. Bölümü uyarınca ABD Manhattan İflas Mahkemesi'ne iflas koruması için başvurdu. İlgili kanunlar, alacaklıların ABD'de yeniden yapılanma sürecinde olan ABD dışı şirketlere dava açamayacaklarını ve şirket varlıklarını donduramayacaklarını şart koşuyor.

ÇİN YÖNETİMİ, EKONOMİNİN DEFLASYONA GİRDİĞİNİ AÇIKLADI

Çin'de Temmuz ayında tüketici fiyatları iki yıldır ilk kez düşüşe geçti Çin yönetimi, ekonominin deflasyona girdiğini açıklamıştı. Evergrande'nin 2021 yılında borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşmesi dünyanın dört bir yanında piyasaları sarsmıştı. Toplamda 340 milyar dolarlık devasa borca sahip olan Evergrande’nin, vadesi gelen tahvil borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşmesi, Çin’de emlak sektöründe likidite krizini de tetiklemişti.

ÇİN’DE KRİZ BÜYÜYOR

Geçen hafta Çin'in bir başka büyük emlak şirketi Country Garden, yılın ilk altı ayında zararlarının 7.6 milyar doları bulabileceğini bildirmişti. 

Pekin yönetimi, ekonominin dörtte birinden fazlasını oluşturan inşaat sektöründeki krizin büyümesinden çekiniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.