SON DAKİKA
Hava Durumu

Göbeklitepe'de gizemli Göktürkçe monolit bulundu

Göbeklitepe'de gizemli Göktürkçe monolit bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Göbeklitepe'de gizemli Göktürkçe monolit bulundu

Daha önce ABD, Kanada ve Romanya'da bulunan metal bloklar, bu kez Şanlıurfa Göbeklitepe'de ortaya çıktı. Göbeklitepe'de bulunan monolitte, Göktürk Alfabesi ile "Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak" ifadeleri yer aldı.

Şanlıurfa’da 12.000 yıllık geçmişiyle bilinen en eski anıtsal yapılardan biri olarak bilinen Göbeklitepe’nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada bugün sabah esrarlı bir olay gerçekleşti. Daha önce dünyanın farklı noktalarından bulunan metal bloklardan bir yenisi ortaya çıktı. Sabah saatlerine bulunan üç metre uzunluğundaki 45 santim genişliğinde metal blokta Türklerin en eski alfabesi olan Göktürk Alfabesi ve runik harfler ile "Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak" yazması dikkat çekti.

Göbeklitepe monolit

İlk olarak ABD’de daha sonra Romanya, Almanya ve daha birçok ülkede görülen gizemli metal sütunların bu kez Türkiye'de ortaya çıkması akıllara "Netflix" işi mi sorusunu getirdi. Önceki ülkelerde ortaya çıkan metal sütunların, Netflix için hazırlanan bir komedi şovunun parçası olduğu ortaya çıkmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.