SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'ın kuzeyinde şehit olan 6 askerin naaşı, Şırnak'ta düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen Mehmetçikler için Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanlarının katılımıyla Şırnak'ta tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak'ın kuzeyinde şehit olan 6 askerin naaşı, Şırnak'ta düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yürüttüğü operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit düşen kahraman Türk askerlerinin naaşları üst düzey komuta kademesinin katılımıyla düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

KAHRAMAN TÜRK ASKERLERİNİN NAAŞI TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen 6 Türk askeri için Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katılımıyla tören düzenlendi. Ardından askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı.

"PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDE ŞEHİT VERDİĞİMİZ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARIMIZ"

Milli Savunma Bakanlığı 24 Aralık 2023 tarihinde konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit verdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız; P. Uzm. Çvş. Abdulkadir İyem, P. Uzm. Çvş. Ahmet Arslan, P. Söz. Er Semih Yılmaz, P. Söz. Er Enis Budak, P. Söz. Er Kemal Aslan ve P. Söz. Er Cebrail Aslan için Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları’nın da katıldığı törende; şehitlerimizin naaşları memleketlerine uğurlandı" ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE, ŞEHİTLERİ İÇİN YAS TUTUYOR

Türkiye Cumhuriyeti, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki hain saldırısında şehit olan askerlerini sonsuzluğa uğurluyor. Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği açıklama ile 6 Türk askerinin şehit olduğunu belirtmişti. Bakanlık, 23 Aralık'ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece bölgede toplam şehit sayısı 12'ye yükseldi.

 IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 29 HEDEF VURULDU

Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden bölücü terör örgütünün saldırılarına misliyle karşılık verildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.