SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabine toplantısı sona erdi: Tahıl Girişimi ve Putin'in Türkiye ziyareti ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonra erdi. Tahıl Girişimi ve Putin'in Türkiye ziyaretinin, dış politikadaki ana gündem başlıklarından biri olan toplantı 3 saat 20 dakika sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2023 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kabine toplantısı sona erdi: Tahıl Girişimi ve Putin'in Türkiye ziyareti ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bir araya geldi. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmeler değerlendirildi. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de ana gündem başlıkları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.10'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de ana gündem başlıkları arasında yer alan toplantı 3 saat 20 dakika sürdü. 

TAHIL GİRİŞİMİ VE PUTİN'İN TÜRKİYE ZİYARETİ ELE ALINDI

Toplantıda, Rusya'nın tek taraflı çekildiği Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden işlerliğinin kazandırılmasına yönelik çabalar değerlendirildi.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti dış politikanın önde gelen başlıklarından biri olurken Putin'in temaslarına ilişkin hazırlıklar ele alındı.
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ile Güney Kafkasya’daki gelişmelere toplantının ana gündeminde yer aldı.

AVRUPA'DAKİ PROVOKASYONLAR

Kabine toplantısında, İsveç ve Danimarka başta olmak üzere bazı Batı ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik son günlerde artan provokatif eylemler de masaya yatırıldı.

Öte yandan terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan saldırılarına karşı atılacak adımlar görüşüldü. Ekonomi, terörle mücadeledeki son gelişmeler ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geride kalan 6 ayda, bölgedeki faaliyetlere ilişkin son gelişmeler aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.