SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da İHA üretim tesisinde yangın!

İşgalci Rusya'da askerî sanayi için çalışan tesislerde yangınlar çıkmaya devam ediyor. Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk kentinde gece saatlerinde İHA'ların üretildiği tesis alev aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da İHA üretim tesisinde yangın!

Rusya’nın Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk kentinde insansız hava araçlarının (İHA) üretildiği tesiste büyük bir yangın meydana geldi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Udmurtya Cumhuriyeti’nde 16 Şubat'ı 17 Şubat'a bağlayan gece bir binada çıkan yangının 3 bin 500 metrekareye yayıldığı belirtildi. Açıklamada bir “üretim tesisinde” çıkan yangının sabaha karşı kontrol altına alındığı kaydedildi.

İHA TESİSİ YANDI

Öte yandan Rus bağımsız haber kaynakları, yangının daha önce alışveriş merkezi olarak kullanılan ancak geçen sene İHA üretim tesisine dönüştürülen bir binada meydana geldiğini aktardı.

NÜKLEER FÜZE ÜRETEN FABRİKADA PATLAMA

İjevsk yakınlarında bulunan Votkinsk Fabrikasında, 7 Şubat 2024'te büyük bir patlama meydana gelmişti. İjevsk’ten 50 kilometre uzaklıkta bulunan Votkinsk Fabrikasında nükleer, petrol ve gaz endüstrilerine yönelik ekipmanların yanı sıra İskender-M ve Toçka-U tipi balistik füzeleri ve Topol-M kıtalararası nükleer balistik füzeleri de üretiliyor. Fabrikada ayrıca bir test alanı bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.