SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu hayatını kaybetti

Türk tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2022 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu hayatını kaybetti

Türk tarihinin değerli isimlerinden Prof. Dr. Enver Konukçu, 31 Ocak 2022 tarihinde Aydın’ın Efeler ilçesinde vefat etti. Prof. Dr. Konukçu, Türk tarihçiliğinin duayen ismi Ord. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan'ın yetiştirdiği isimlerdendi.

Türk tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu, 31 Ocak 2022’de ikamet ettiği Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşamını yitirdi. Vefat haberinin ardından Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımladı.

TÜRKİYE’NİN YAŞAYAN HAFIZASI

Türkiye’nin yaşayan hafızası Prof. Dr. Enver Konukçu çeşitli çalışmalarıyla ülkemizde ün kazanmış, başarılı bilim insanlarındandı. Konukçu, Ermeni iddiaları üzerine Iğdır, Kars, Erzurum’da bulunan Türklere ait toplu mezarları kanıtlayarak değerli bir çalışmaya imza atmış, soykırımı yalanlamıştı.

Ord. Prof.Dr. Zeki Velidi Togan ve Enver Konukçu (1965) PROF. DR. ENVER KONUKÇU KİMDİR?

1944’de Bolu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Düzce’de tamamladı. 1962’de İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne girdi. “Bolu Bölgesi Türkmen Kabileleri” tezi ile Umûmi Türk Tarihi kürsüsünden mezun oldu. Kısa müddet, Sakarya Sosyal Araştırma Merkezi ve Salihli Lisesinde Tarih öğretmenliğinde bulundu. 1968’de Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Tarih Asistanı olarak tayin edildi. 1972’de “Kuşan ve Akhunlar Tarihi” ile doktor, 1978’de “Kalaç Sultanlığı” ile doçent oldu. 1988’de Profesör unvanı aldı. Pakistan, Karaçi Üniversitesi’nin İslam Tarihi Bölümünde “Indo-Turcica” alanında araştırmalar yaptı (1972). Los Angeles Üniversitesi’nde (UCLA) bu çalışmalarını devam ettirdi. Batum, Tiflis ve Gence Üniversitelerinde de kısa müddet misafir öğretim üyeliği yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.