SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Kıyiv'deki Ukrayna Milli Çocuk Kütüphanesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de düzenlenen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği, Kıyiv Yunus Emre Enstitüsü ve Ukrayna Milli Çocuk Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Kıyiv Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili İmran İpek, Kıyiv Türk Kültür Merkezi Sekreteri Anastasiya Ayvoronska, 1 Numaralı Kıyiv Doğu Dilleri Lisesi, 5 Numaralı Vasıl Stus Lisesi öğretmen ve öğrencileri ayrıca Ukrayna Milli Çocuk Kütüphanesi okurları katıldı.

Etkinlik sırasında, 1 Numaralı Kıyiv Doğu Dilleri Lisesi ve 5 Numaralı Vasıl Stus Lisesi öğrencileri çeşitli performanslar sergiledi. Ukrayna ordusunda mayın tarama hizmetlerinde çalışan ve ülkenin ulusal simgelerinden biri haline gelen Patron isimli kahraman köpek de çocuklara etkinlikte eşlik etti.

Etkinlikte çocuklara seslenen Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, “Gelecekte güzel ülkenizin her bir parçası ve bayrağı size emanet. Ukrayna'yı ileriye taşıyacak ve onu tüm dünyada imrenilecek bir ülke haline getirecek olan sizsiniz.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Ukrayna için en büyük dileğinin adil barışın sağlanması olduğunu vurgulayan büyükelçi ülkesinin Ukrayna’ya destek vermeye sürdüreceğini kaydetti. Bilgen, “Gelecek 23 Nisan’ı barış içinde kutlamayı diliyorum.” dedi.

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği, Kıyiv Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle etkinlikte çocuklar için ışıklı animasyon ve sihirbaz gösterisi sergilendi ve çeşitli ikramlar sunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.