SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 yılında ekonomisi en kötü olacak ülkeler

Rusya, ekonomisi en kötü olan dördüncü ülke.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
2016 yılında ekonomisi en kötü olacak ülkeler

Dünyanın önde gelen ekonomik ajansı Bloomberg, 2016 yılında Venezuela’nın, en kötü ekonomik büyüme göstergelerine sahip ülke olacağını yazdı.

Bloomberg'in 2016 yılında ekonomisi en kötü olacak 10 ülke sıralamasında Venezuela’yı Brezilya takip ederken, üçüncü sıraya ise Yunanistan yerleşti.

Listenin dördüncü sırasında Rusya, beşinci sırada ise Ekvador yer aldı. Onları Arjantin, Japonya, Finlandiya, Hırvatistan ve İsviçre takip etti.

Bloomberg analistleri, listede ilk beş sırada bulunan ülkelerde gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) ciddi bir şekilde düşeceğini belirtti. Böylece Venezuela’nın GSYİH’sinde yüzde 3,3, Brezilya’nın yüzde 2,5, Yunanistan’ın yüzde 1,8, Rusya ve Ekvador’un GSYİH’sinde de yüzde 0,5'lik düşüşün meydana geleceği tahmin edildi.

Analiz uzmanları, bahse konu olan listeye girmeyen Ukrayna ekonomisine de değindi. Bloomberg’in açıklamasında, “Geçen yıl olumsuz ekonomik göstergelerine sahip ülke olan Ukrayna, bu yıl GSYİH’de yüzde 1,2’lik büyüme beklentilerine rağmen hala tehlike içinde bulunuyor” diye kaydedildi.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.