SON DAKİKA
Hava Durumu

2023 yılı başından beri 2 bin bölücü terörist etkisiz hale getirildi

Türk ordusu ve güvenlik güçleri, 2023 yılının başından beri 2 bin civarında bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
2023 yılı başından beri 2 bin bölücü terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Erdoğan, terörle mücadele konusunda 2023 yılı bilançosuna ilişkin önemli bilgiler verdi. Erdoğan, yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

2023 YILI BAŞINDAN BERİ 2 BİN BÖLÜCÜ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. 'Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir. Döktükleri her damlanın hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz, soracağız. Son terörist de ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarılıncaya kadar hudutlarımız içinde ve dışında bu mücadeleyi devam ettireceğiz."

ÜSTEĞMEN KÖSE'Yİ ŞEHİT EDEN BÖLÜCÜ TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, harekat bölgesinde şehit edilen Üsteğmen Abdullah Köse'nin intikamının alındığını kaydetti. Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde kahraman silah arkadaşımız Piyade Üsteğmen Abdullah Köse’yi şehit eden PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarımız güçlü şekilde sürüyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayan Kahraman Mehmetçik, bölgede 5 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 10’a yükseldi. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Bilindiği üzere, bugün Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada Piyade Üsteğmen Abdullah Köse'nin şehit olduğu belirtilmişti. Operasyonda, 5 teröristin de etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.