SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den 5 Rus şirketine yaptırım

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya'nın dijital manipülasyon kampanyasına karşı sert önlemler aldı. AB, 5 Rus şirketine ve 7 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den 5 Rus şirketine yaptırım

AB Konseyi, 5 Rus şirketine ve 7 kişiye yönelik yaptırım kararı aldı. AB'nin  "Recent Reliable News (RRN)" adını verdiği kararda, bu şirketlerin ve onlarla bağlantılı kişilerin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini desteklemek için yanlış bilgiler yaydığı ve işgali destekleyen propagandayı yaymayı amaçladığını bildirdi.

"DİJİTAL MANİPÜLASYONUNUN PARÇASIDIR"

AB Konseyi açıklamasında, bu karar ile Rusya Federasyonundaki kurumlara da yer veriyor. Açıklamada ayrıca, "AB ve AB üyesi devletleri hedef alan Rusya'nın bu hibrit kampanyası dijital manipülasyonunun parçasıdır" ifadeleri kullanıldı.

YAPTIRIM UYGULANAN ŞİRKET VE İSİMLER

AB tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımlar arasında, Rus Diasporası Enstitüsü, Dialog, Inforos haber ajansı, Sosyal Tasarım Ajansı, GK Strukturka girişiminin yanı sıra bu kuruluşların başkanları ve bölüm başkanları var. Bunlar arasında Timofey Vasilyev, Iya Gambaçidze, Aleksander Starunskıy, Anastasya Kirillova, Nina Dorokova, Sergey Panteleev ve Denis Tıyurin yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.