SON DAKİKA
Hava Durumu

AB: Sırbistan, Kosova ile diyaloğunu düzeltmeli

Avrupa Birliği (AB) Sözcüsü Peter Stano, Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilimin azaltılması için yazılan mektubu destekleyerek; Sırbistan'a AB tarafından cezalandırıcı önlemler uygulanmaması için Kosova ile olan ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB: Sırbistan, Kosova ile diyaloğunu düzeltmeli

Avrupa Birliği, Kosova'nın kuzeyindeki gerginliğin azaltılması için hükumetin ek adımlar atması gerektiğini ve yeni tedbirler alınmadığı takdirde Sırbistan'a cezalandırıcı önlemler uygulamaya hazır olduğunu duyurdu. 

ABD VE AB SİYASETÇİLERİNDEN KOSOVA-SIRBİSTAN KONULU MEKTUP

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) parlamento başkanlarının da aralarında bulunduğu tanınmış siyasetçiler geçen hafta Kosova'daki gerginliğin azaltılması ve Sırbistan'a yeterince baskı yapılması konusunda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell’e mektup göndermişti.

"AB'NİN HAREKETE GEÇMESİNİ 27 HÜKUMETİN KARARI BELİRLER"

Dünkü basın toplantısında konuşan AB Sözcüsü Peter Stano, Sırbistan'a yeterince baskı yapılmadığını konu alan mektuba değinerek, "Mektubun 56 imzalayacısı, birkaç üye devlet ve birkaç üçüncü ülkeden parlamenterler tarafından gündeme getirilen bu konu hakkında söyleyebileceğim tek şey, Avrupa Birliği politikalarının, hükumetlerinin tanımladığı ve talep ettiği şekilde, 27 üye devlet tarafından oybirliğiyle kararlaştırıldığıdır. Avrupa Birliğinde binlerce milletvekilimiz var. Öyle ki,  Avrupa Birliğinin dış politikayla ilgili konumu ve harekete geçmesi 27 hükumetin kararlarını oy birliğiyle belirler" ifadelerini kullandı. 

Stano, Sırbistan'a karşı alınan önlemlerin geri alınabilmesi için Priştine ve Belgrad'ın diyaloğunun normale dönmesi gerektiğinin altını çizdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.