SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de kargo gemisi köprüyü yıktı: Kaza terör eylemi miydi?

ABD'nin Baltimore kentinde bir kargo gemisi Francis Scott Key Köprüsü'nün kolonlarından birine çarparak, köprünün yıkılmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'de kargo gemisi köprüyü yıktı: Kaza terör eylemi miydi?

ABD'nin Baltimore kentinde bu gece yerel saatle 01.30 sularında bir kargo gemisi Francis Scott Key Köprüsü'nün kolonlarından birine çarptı. Şiddetli çarpmanın sonucunda köprü ağır yıkıma uğradı. 

KÖPRÜ ÜZERİNDEKİ ARAÇLAR SUYA DÜŞTÜ

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprü suya çökerken, köprünün üzerindeki araçlar ise suya düştü. Ayrıca gemide yangın çıktı. Maryland Ulaşım Müdürlüğünce tarafından yapılan açıklamada, köprüye giden yollar iki taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine sevk edilen ekipler suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişinin arandığını bildirdi. 

KAZA BİR TERÖR EYLEMİ MİYDİ?

Öte yandan Maryland Eyaleti Valisi Wes Moore bölgede acil durum ilan edildiğini duyurdu. Vali Moore, ABD Ulaşım Bakanı Pete Buttigieg ve Baltimore Belediye Başkanı Brandon M. Scott ile iletişimde olduklarını da ifade etti. Kazanın kasıtlı olup olmadığına dair sorulan sorulara, Baltimore Polisi Şefi Richard Worley bununla ilgili herhangi bir kanıt bulunmadığını aktardı. Worley, "Bunun kasıtlı olarak yapıldığına ve terör eylemi olduğuna dair kesinlikle bir emare yok" diyerek FSI personelinin de bölgede olduğunu sözlerine ekledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.