SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Füzeler ateşlenirse savaş başladı demektir

ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarıyla iyice tırmanan ABD-Kuzey Kore arasındaki gerilimi düşürmeye yönelik bir makale yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Füzeler ateşlenirse savaş başladı demektir

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’da Pazartesi günü yayınlanan makalede iki bakan, “Kuzey Kore’de ne rejim değişikliği peşindeyiz ne de askersiz bölgenin kuzeyine Amerikan askerlerinden garnizon kurma niyetindeyiz” vurgusunu yaptı. Ancak önceki gün Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savunma Bakanı James Mattis, yazdığı makalenin aksine, tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulundu. Mattis, “Eğer (Kuzey Kore), Guam dahil Amerikan topraklarına füze ateşlerse iş hızla büyüyebilir. Bu savaş başladı demektir” ifadelerini kullandı.

Mattis, “Dünyada kimse sonuçlarını göze almadan insanları vurmaz. Bu, pek çok genç Amerikan askerinin seferde olması demektir. Ancak söylediklerim savaş ilanı değil” diye konuştu. Mattis, savaş ilanını ancak ABD Başkanı Trump ile ABD Kongresi’nin karar verebileceğinin ifade etti. Mattis, Kuzey Kore’nin Guam’a yönelteceği bir füzenin dakikalar içinde tespit edileceği ve yok edileceğini de açıkladı.

Mattis’in sözlerine, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’den anında yanıt geldi. Moon Jae-in, “Kore yarımadasında bir askeri müdahaleye ancak Güney Kore karar verir, kimse bizim rızamız olmadan askeri müdahalede bulunamaz” diye konuştu.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.