SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD istihbaratından kritik Ukrayna uyarısı

CIA Direktörü William Burns, ülkesinin daha fazla askerî destek göndermemesi durumunda Ukrayna'nın yıl sonuna kadar "Rusya'ya karşı savaşı kaybedebileceği" uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD istihbaratından kritik Ukrayna uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Joseph Burns, 18 Nisan 2024 tarihinde CIA'nın genel merkez binası olan George W. Bush İstihbarat Merkezi'nde gerçekleştirdiği konuşmasında Rusya'nın 24 Şubat 2024 tarihinde Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn saldırılar ve işgal girişimine yönelik açıklamalarda bulundu.

"YARDIM ETMEK İÇİN ZAMANIMIZ TÜKENİYOR"

Amerika merkezli haber kanalı Cable News Network (CNN) tarafından gündeme taşınan haberde, Burns'un ABD'nin daha fazla askeri destek göndermediği sürece Ukrayna'nın yıl sonuna kadar Rusya'ya karşı savaşı "kaybedebileceği" konusunda uyardığı vurgulandı.

ABD'nin daha fazla askerî yardım sağlamaması halinde Ukrayna'nın 2024'ün sonuna kadar savaş alanında kaybetme riskinin oldukça yüksek olduğunu belirten Burns, "Cephaneleri tükeniyor ve bizim de onlara yardım etmek için zamanımız tükeniyor." ifadesini kullandı.

Burns ayrıca, "Askerî yardımın hem pratik hem de psikolojik olarak getireceği destekle, Ukraynalıların 2024 yılına kadar kendilerini idare edebilecek kapasitede olduklarını düşünüyorum" dedi.

"Ek yardım olmadan tablo çok daha vahim" diyen CIA Direktörü, "Ukraynalıların 2024 sonuna kadar savaş alanında kaybetmesi ya da en azından Putin'i siyasi çözümün şartlarını dikte edebilecek bir konuma getirmesi yönünde çok gerçek bir risk var." şeklinde konuştu.

Burns, ABD'nin Ukrayna'ya desteğini ertelememesi gerektiği uyarısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.