SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD neden Ukrayna’ya öldürücü silah vermedi?

ABD yönetimi, Ukrayna’ya öldürücü olmayan silahlar verdiğini hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD neden Ukrayna’ya öldürücü silah vermedi?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power, ülkesinin neden Rusya’nın saldırısına uğrayan Ukrayna’ya öldürücü silah vermediğini açıkladı.

Ukrayna’nın doğu bölgelerindeki ihtilafı provoke etmemek için öldürücü silahların verilmediğini anlatan Power, “Beyaz Saray’da, ihtilafın askeri çözümünün herkes için facia olacağını düşünülüyor. Ukrayna’ya daha çok silah verirsek Ukraynalıların daha çok acı çekmesine neden oluruz. Daha çok insan zarar görür” dedi.

ABD yönetiminin, Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların ve siyasi baskısının, Ukrayna’da gerçekleşen başarılı reformlar ile beraber, Donbas’taki askeri çatışmalardan daha etkili olacağı düşündüğünü bildiren Power, “Biz çok sayıda öldürücü olmayan silah verdik. Üç milyar dolarlık borç ve başka mali yardımlar sağladık. Adalet ve yolsuzlukla mücadele programlarına yatırım yapıyoruz. Söz konusu politikanın ve Rusya’nın izolasyonunun beklenen sonuçları vereceğini zaman gösterecek” diye konuştu.

Daha önce de ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Ukrayna’nın, yabancı ülkelerin öldürücü silahlarına ihtiyaç duymadığını ileri sürmüştü. Gazetecilere konuşan Pyatt, “Şimdilik biz, (Ukrayna’ya) öldürücü silahlar sağlamayı planlamıyoruz. Açıkçası bu yıl, Ukrayna’nın kendi öldürücü silahlarını üretme kapasitesi, geçen seneye kıyasla çok daha yüksek” demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.