SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Senatosuna Karadeniz bölgesinin güvenliğine ilişkin yasa tasarısı sunuldu

ABD Senatosuna 2023 yılında Karadeniz bölgesinin güvenliğine dair yasa tasarısı sunuldu. Yasa tasarısını hazırlayanlar arasında hem Demokrat Partisi hem de Cumhuriyetçi Partisi temsilcileri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Senatosuna Karadeniz bölgesinin güvenliğine ilişkin yasa tasarısı sunuldu

Ukrayna’nın Vaşington Büyükelçisi Oksana Markova, ABD Senatosuna Ukrayna ve tüm bölge için büyük önem taşıyan “2023 Karadeniz Güvenliği” başlıklı yasa tasarısının sunulduğunu bildirdi.

Hazırlanan yasa tasarısı, ABD güvenlik yardımının bölge ülkelerine ulaştırılmasında koordinasyonun artırılmasını ve iyileştirilmesini, bölgenin enerji bağımsızlığının güçlendirilmesini ayrıca Rusya ve Çin'in etkisini sınırlamak için önlemlerin alınmasını öngörüyor.

ABD SENATOSUNA KARADENİZ'İN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN YASA TASARISI SUNULDU

Karadeniz'in güvenliği hususunda hazırlanan yasa tasarısı hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan Büyükelçi, “Yasa tasarısında, özellikle Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı yürüttüğü saldırganlık bağlamında, Karadeniz bölgesinin ABD'nin ulusal güvenliği, Avrupa ve küresel güvenlik açısından önemi vurgulanıyor. Belge, ABD, NATO ve AB arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi de dahil olmak üzere, Karadeniz bölgesine yönelik daha aktif ve kararlı bir ABD dış politikası ve bunun yanı sıra ABD ile Karadeniz bölgesindeki devletler arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesini öngörüyor" açıklamasını yaptı.

Yasa tasarısını hazırlayanlar arasında hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinin yer aldığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.