SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ve Filipinler Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat yapacak

ABD ve Filipinler ordusu, Çin'in hak iddia ettiği Güney Çin Denizi'nde "Omuz Omuza" adı altında ortak tatbikata başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ve Filipinler Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat yapacak

Çin yönetimi ile Filipinler ve bölgedeki diğer ülkeler arasındaki gerilim devam ediyor. Filipinler ise Çin'in bölge huzurunu karçırmak için tacizci tavrını sürdürdüğünü belirtiyor. ABD ve Filipinler ordusu, Çin'in hak iddia ettiği Güney Çin Denizi'nde üç hafta sürecek "Omuz Omuza" ortak muharebe eğitimi tatbikatı başlattı.

TATBİKATA FRANSA VE AVUSTRALYA DA KATILACAK

Filipinler Savunma Bakanlığından 24 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamada, deniz tatbikatlarına Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki saldırgan tutumu karşısında Filipinler ile savunma bağlarını güçlendiren Fransa ve Avustralya'nın da katılacağı bildirildi. Öte yandan açıklamada Hawaii merkezli 25'inci Piyade Tümeni ve 3'üncü Deniz Kıyı Alay birliklerinin tatbikat sırasında helikopterle Filipin adalarına eğitim amaçlı baskın yapacağı belirtildi.

TATBİKATLAR 1991 YILINDA BU YANA İLK KEZ

Filipinli Albay Michael Logico, füze sisteminin kullanımının yalnızca lojistik eğitim amaçlı olacağını ve ateşlenmeyeceğini belirterek, tatbikatların Çin'e yönelik olmadığını vurguladı. Yıllık Balikatan veya "Omuz Omuza" tatbikatlarının 1991 yılında başlamasından bu yana ilk kez müttefikler, Güney Çin Denizi'ne bakan batı Palawan eyaleti açıklarında Filipinler'in taban çizgisinin 12 deniz mili dışına çıkacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.