SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan’daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 500’ü aştı

Afganistan’ın Herat vilayetinde art arda gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan’daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 500’ü aştı

Afganistan’ın Herat vilayetinde 7 Ekim’den itibaren çok sayıda şiddetli deprem meydana geldi. Kabil Polisi Sözcüsü Halid Zadran, Afganistan'daki Taliban yönetiminin Doğal Afetlerle Mücadele Bakanlığına ait verileri doğrultusunda açıklamalar yaptı.

Herat vilayetinde depremde ölenlerin sayısının 2 bin 500'ü aştığını ifade eden Zadran, "Kurtarma ekipleri bu bölgede çalışıyor. Bu bölgedeki etkilenen insanların hala barınma ve gıdaya ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

DEPREM 13 KÖYÜ YOK ETTİ

Afganistan Devlet Basın Servisi, Herat ilinin 1.9 milyon kişinin yaşadığı Zindecan ve Guryan ilçelerinde yaklaşık 13 köyün depremde tamamen yok olduğunu bildirdi. Afganistan Doğal Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, Herat ve Badgis vilayetlerinde depremin çok ağır hasarlara neden olduğunu ve can kayıplarının artabileceğini söylemişti.

 AFGANİSTAN’DA DEPREM

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu'na (USGS) göre, 6,3 büyüklüğündeki deprem, Herat şehrinin 40 km kuzeybatısında cumartesi günü saat 11.00 civarında meydana geldi. Şiddetli artçı sarsıntılar komşu Badgis ve Farah vilayetlerinde de hissedildi. Herat ilinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından ekipler enkaz altında kalan insanları kurtarmaya çalışırken Taliban yetkilileri acil yardım çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.