SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Bakan Wadephul: Ukrayna'nın güçlü müzakere etmesine yardımcı olmak istiyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sıbiha ile görüşmek için Kıyiv’e (Kiev) gelen Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Ukrayna ile askerî iş birliği hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2025 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2025 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman Bakan Wadephul: Ukrayna'nın güçlü müzakere etmesine yardımcı olmak istiyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, 30 Haziran 2025 tarihinde Kıyiv'e (Kiev) geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha (Andrii Sybiha) ile Kıyiv’de görüşen ve ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Wadephul, Almanya ve Ukrayna arasındaki askerî iş birliğinin her iki taraf için de faydalı olduğunu dile getirdi.

UKRAYNA İLE ALMANYA ASKERÎ İŞBİRLĞİNİ ARTIRACAK

Wadephul, Ukrayna ile Almanya’nın savunma sektöründe iş birliğini artırmaları gerektiğini vurguladı. Bakan, Ukrayna'nın silah üretimini hızlandırmasına ve yerelleştirmesine yardımcı olmak için ortak girişimler kurulmasını da içeren bir anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Wadephul, Ukrayna ile kurulacak olan askerî iş birliğine istinaden, "İş birliğimiz bir koz. Ekipman ve malzeme tedarikimiz karşılıklı fayda sağlıyor. Ukrayna'nın güçlü bir konumda müzakere etmesine yardımcı olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.