SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da 4 Türk yangına kurban gitti: Yürek burkan olay, Solingen Faciası'nı akıllara getirdi

Almanya'nın Solingen kentinde 28 Mart'ta kundaklama sonucu meydana gelen yangında 4 Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'da 4 Türk yangına kurban gitti: Yürek burkan olay, Solingen Faciası'nı akıllara getirdi

Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı bir binada çıkan yangında Bulgaristan vatandaşı 4 Türk hayatını kaybetti. 28 Mart 2024 tarihinde meydana gelen yangına dair açıklama yapan yetkililer yangının kundaklama sonucu çıktığını belirtti. Kentin Höhscheid semtindeki olayda 2'si çocuk 4 kişi vefat ederken, 9 kişi yaralandı. 

Yürek burkan olay, 1993'te Solingen'de aynı şekilde kundaklama sonucu yangına kurban giden Genç ailesini akıllara getirdi. Wuppertal Savcılığı yangına ilişkin ön raporun hazırlandığını duyurdu. Rapora göre kundaklama sonucu çıkan yangın, bodrum katında başlayarak çatıya kadar sıçradı.

SOLİNGEN FACİASI'NDA NELER OLDU?

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te korkunç bir olay yaşandı. 1970'li yıllarda Almanya'ya çalışmak üzere Türkiye'den gelen Genç ailesi gece yarısı kaldıkları 3 katlı müstakil evde ateşle uyandı. Bir grup ırkçı tarafından evi ateşe verilen Genç ailesinden 5 kişi hayatını kaybetti. 

Evden sağ çıkan Kamil ve Mevlüde Genç çiftinin 2 kardeşi, 2 kızı ve 1 yeğeni çığlıklarla can verdi. Irkçı saldırının hedefi olan; 28 yaşındaki Gürsün İnce, 19 yaşındaki Hatice Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk, 9 yaşındaki Hülya Genç ve 5 yaşındaki Saime Genç’in yüreklerdeki acısı halen taze.

Almanya'da 29 yıldır dinmeyen acı: Solingen faciası

Bu acı olaya tanık olan Solingen'deki müstakil ev olayın ardından müze haline getirildi. Korkunç saldırı, Türk rapçilerden oluşan ünlü Cartel grubunun "Cartel" isimli şarkısına konu oldu. 

Bu hain saldırıyı yerine getiren 4 Neonazi ise 10-15 yıl hapis cezası alsa da bugün Almanya sokaklarda serbestçe geziyor...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.