SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanından Miçotakis'e çağrı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan seçim sonuçlarından sonra Başbakan Kiryakos Miçotakis'in, Batı Trakya Türkleri ile birebir diyalog kurması için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanından Miçotakis'e çağrı

Bu sene ikinci kez 25 Haziran'da sandık başına giden Yunanistan'ın genel seçim sonucunda Başbakan Kiryakos Miçotakis önderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) parlamentoda 158 sandalyeye sahip oldu. Dördüncü kez iktidara gelen Yunanistan hükumeti, Batı Trakya'da yaşayan Türklere yönelik insan hakları ihlallerini sürdürüyor. 

DÖRT TÜRK MİLLETVEKİLİ PARLAMENTOYA GİRDİ

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Habipoğlu açıklamalarında şunları aktardı:

"21 Mayıs genel seçimlerinin ardından 25 Haziran genel seçimlerini de geride bıraktık. Daha önce hiçbir genel seçim öncesinde olmadığı şekilde siyaset ve ana akım medyada hedef gösterilen, ötekileştirme ve damgalama söylemine maruz kalan toplumumuz, buna karşı en güzel cevabı 25 Haziran’da hür iradesi ile sandık başında verdi. Toplumumuz, Rodop ve İskeçe illerinden dört Türk milletvekilini oylarıyla yine meclise gönderdi. 25 Haziran genel seçimlerinin sonuçları, ülkemizin tüm inkar politikasına rağmen bölgemizdeki varlığımızı ve oy potansiyelimizle gücümüzü bir kez daha apaçık ortaya koymaktadır.

ABTTF'DEN MİÇOTAKİS'E ÇAĞRI

Başbakan Miçotakis, seçim sonuçlarının hemen ardından yaptığı açıklamada yeni hükumetin ülkemizde önemli reformlar gerçekleştireceğini ifade etmişti. Göreve başlayan YDP hükumetinden son dört yılda yaptığı hatalardan ders çıkararak toplumumuzun sorunları ile samimiyetle ilgilenmesini, bizimle doğrudan ilgili konularda yapacağı reform çalışmalarında en başından itibaren bizlerle birebir diyalog kurarak istişarede bulunmasını talep ediyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.