SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Kafkasya Derneğinden devlet makamlarına çağrı!

Birleşik Kafkasya Derneği, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım Tatar Sürgünü ve Büyük Kafkasya Sürgünü yıl dönümlerinde yapacağı konser etkinliğinin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Kafkasya Derneğinden devlet makamlarına çağrı!

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesi tepki çekmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Çerkesler, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı ile 21 Mayıs 1864 Büyük Kafkasya Sürgünü'nün yıl dönümünde Türkiye'de yapılacak olan konser etkinliğinin iptal edilmesi için çağrıda bulunuyor. 

BİRLEŞİK KAFKASYA DERNEĞİNDEN KONSERİN İPTAL EDİLMESİNE İLİŞKİN ÇAĞRI

Birleşik Kafkasya Derneği tepkisini yazılı bir açıklamayla beyan etti. Derneğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Zulüm, katliam ve soykırımla özdeşleşen Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs'ta Bursa'da, Çerkes Sürgünü ve Soykırımı'nın 160. yıl dönümü olan 21 Mayıs'ta ise Antalya'da vereceği konserlerin tarihi Rusya'nın bilinçli bir seçimi ve provakasyonudur. 

Hem Kırım Tatarlarına hem de Çerkes halkına yaşatılan tarihi felaketlerin yıl dönümlerinde sorumluların bu provakasyonu aynı zamanda halklarımızı aşağılama girişimi olarak görüyor, nefretle kınıyor, devlet yetkililerimizden bu tarihi saygısızlığa engel olmasını bekliyoruz"

RUS KIZIL ORDU KOROSU'NDAN SÜRGÜN YIL DÖNÜMÜNDE KONSER!

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Türkiye turnesi adı altında tarihi bir skandala imza atacak. Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar ve Çerkes halklarına karşı Ruslar tarafından uygulanan soykırım ve sürgünün yıl dönümlerinde bu konserleri düzenleyerek; bu halkların trajedisini ve kendi işgalci geçmişlerini unutturmayı amaçlıyor. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Kırım Tatar halkının vatan Kırım'dan katil Stalin yönetimi tarafından koparılmasının 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs'ta Bursa'da, Çerkes halkının büyük bir sürgün ve soykırım uğradığı 21 Mayıs'ta ise Antalya'da konser vereceği öğrenildi. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu'nun Çarlık Rusyası’ndan günümüze, Kırım Tatarlarıyla ortak kaderi paylaşan Çerkes halkını da hedef alması tesadüf değil.

DÜZENLENECEK KONSERLERİN İPTAL EDİLMESİ GEREK!

Hem Kırım Tatarlarının hem de Çerkes halkının tarihi facialarının olduğu günlerde bu şekilde eğlence ve kutlama etkinliğinin düzenlenmesi Türk kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanacak bir husustur. İki halk için de önemli olan günlerde düzenlenen etkinliklerin iptal edilmesi, alınacak en doğru kararlardan biri olacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.