SON DAKİKA
Hava Durumu

Blinken: El konulan Rus oligarkların varlıkları Ukrayna'ya devredilecek

Ukrayna'yı ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin ilk kez Rus oligarklarından el konulan varlıkları Ukrayna'ya devredeceğini ve bunları Ukraynalı gazileri desteklemek için göndereceğini bildirdi. Ayrıca, Blinken, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Blinken:  El konulan Rus oligarkların varlıkları Ukrayna'ya devredilecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6 Eylül 2023 tarihinde Ukrayna'ya geldi. Başkent Kıyiv ziyaretine Berkovets mezarlığındaki savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı askerleri ziyaret ederek başladı. Blinken daha sonra Ukrayna ziyareti kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile basın toplantısı düzenledi. 

"PUTİN'İN İŞGAL GİRİŞİMİNİ DESTEKLEYENLER BUNUN BEDELİNİ ÖDEMELİDİR"

Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlayacağını açıkladı. Blinken, ABD'nin ilk kez Rus oligarklarından el konulan varlıkları Ukrayna'ya devredeceğini ve bunları Ukraynalı gazileri desteklemek için göndereceğini de bildirdi. Blinken, “Ukrayna'nın güvenlik ihtiyaçlarının yanı sıra, yaptırım uygulanan Rus oligarklarından el konulan varlıkları da ilk kez Ukrayna'ya devrediyoruz. Bunlar artık Ukraynalı gazileri desteklemek için kullanılacak. Putin'in işgal girişimini destekleyenler bunun bedelini ödemelidir" ifadelerini kullandı.

BLINKEN, ZELENSKIY İLE GÖRÜŞTÜ

Ayrıca, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşen Blinken, “Kara, deniz, hava ve teçhizatın yanı sıra askeri eğitim ve istihbarat paylaşımı sağlayacak sürdürülebilir güvenlik düzenlemeleri hakkında fikir alışverişi yaptık” dedi.

"İLERLEME HIZ KAZANDI"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ise Blinken ile görüşmesine ilişkin, “Ukrayna’nın devam eden karşı saldırısında son birkaç haftada ilerleme hız kazandı. Bu yeni yardım, bu karşı saldırının sürdürülmesine ve daha fazla ivme kazanmasına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.