SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadı

BM Genel Sekreteri Gutterres, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi hakkında, "Bu tür eylemler BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ediyor ve bölgesel barış ve istikrara zarar veriyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadı.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, BM Genel Sekreteri Antonio Gutterres, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür eylemler BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ediyor ve bölgesel barış ve istikrara zarar veriyor." ifadesini kullandı.



Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini kınayan Guterres, bu ülkenin yönetimine daha fazla provokasyondan kaçınması ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısında bulundu.



ABD ve Japonya, Kuzey Kore'nin 4 balistik füze denemesinin ardından BM Güvenlik Konseyine acil toplanma çağrısı yapmıştı.



153273



Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilcisi Ja Song Nam ise BM Güvenlik Konseyine gönderdiği mektupta, Kore Yarımadası'nda "nükleer savaşın eşiğine gelindiği" ve ABD ile Güney Kore'nin yürüttüğü ortak askeri tatbikatların Kore Yarımadası ve Kuzeydoğu Asya'yı "nükleer felakete" sürükleyebileceği uyarısında bulunmuştu.



Kuzey Kore'ye nükleer faaliyetleri nedeniyle füze denemesi yapmasını yasaklayan BM Güvenlik Konseyi, 2006 yılından bu yana nükleer faaliyetleri dolayısıyla bu ülkeye yaptırımlar uyguluyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.