SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Ukrayna'ya zırhlı araç sevkiyatını veto etti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile Ukrayna Savunma Bakanlığı arasında imzalanan ve Bulgaristan Parlamentosunun onayladığı anlaşmayı veto ederek yasama organına geri gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Ukrayna'ya zırhlı araç sevkiyatını veto etti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Ukrayna'ya gönderilmesi konusundaa parlamentodan “evet” oyu alan 100 adet zırhlı aracın transferini durdurdu.

MECLİS KABUL ETTİ, CUMHURBAŞKANI DURDURDU

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Radev, milletvekillerinin Ukrayna'ya yapılacak bağış hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ve bağış kapsamında Ukrayna'ya sağlanacak ekipmanın Bulgaristan için gerekliliği konusunda nesnel değerlendirme yapamadıklarını bildirdi.

Radev söz konusu veto için, "Ben Bulgaristan vatandaşlarının güvenlik, sağlık ve hayatlarının en büyük öncelik olduğu kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Bulgaristan'ın Ukrayna'ya zırhlı nakil araçları sağlamasına yönelik anlaşma, 8 Ağustos'ta Sofya'da ve 13 Kasım'da Kıyiv'de imzalanmıştı. Bulgaristan Parlamentosu, 22 Kasım'da 131 evet oyuna karşılık 49 hayır oyuyla anlaşmayı onaylamıştı.

Parlamentonun Savunma Komitesi raporu, Bulgaristan İçişleri Bakanlığının anlaşma aracılığıyla artık ihtiyaç duyulmayan zırhlı nakil araçları, yedek parçalar ve araçların mevcut cephanesini Ukrayna'ya teslim etmesini öngörüyordu.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT’ye göre, sevkiyatı durdurulan araçlar, Bulgaristan İçişleri Bakanlığına ait depolarda tutuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.