SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar: Tünelin ucunda gördüğümüz ışık Ukrayna zaferidir

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda "Rusya Ukrayna topraklarını terk ettiği saniyede biz müzakereye hazırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar: Tünelin ucunda gördüğümüz ışık Ukrayna zaferidir

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar 24 Nisan 2024 tarihinde Ankara'daki Büyükeçlilik konutunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükelçi Bodnar, basın mensuplarına, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat 2024 tarihinde başlattığı topyekûn işgal girişimindeki son durum, Ukrayna Ordusunun ilerme katettiği bölgeler, Türkiye-Ukrayna ilişkileri konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRK ŞİRKETLERİ UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASINDA ROL ALACAK

Bodnar, işgalci Ruasya'nın sivil altyapıya yönelik saldırılarının devam ettiğininin altını çizdi. Bu nedenle Ukrayna'nın pek çok kentinde sivil yaşamın sekteye uğradığını ifade etti. Bodnar ayrıca, Haziran ayında Almanya'nın başkenti Berlin'de Ukrayna'nın yeniden inşası konulu zirve yapılacağını hatırlattı ve zirveye Türk şirketlerinin de katılacağını aktardı.

"BUNCA MÜCADELEDEN SONRA NİYE PES EDELİM?"

Rus işgaline karşı Ukrayna'nın zafer elde edeceğini ve Rusya ile mevcut şartlarda müzakere masasına oturmanın mümkün olmadığını belirten Bodnar, "Tünelin ucunda gördüğümüz ışık Ukrayna zaferidir. Rusya Ukrayna topraklarını terk ettiği saniyede biz müzakereye hazırız. İşgal ettikleri toprakları terk etmeyi bırakın, daha fazla ele geçirmeyi arzulayan bir düşmanla masada neyi konuşabiliriz? Savaşın en zor zamanlarında pes etmediysek bunca mücadeleden sonra niye pes edelim?" ifadelerini kullandı.

Bodnar ayrıca Ukrayna'nın Rusya ile direkt müzakere edecek bir durumu görmediği belirterek, "Uluslararası bir tavır ve pozisyon geliştirerek, Ukrayna'nın adil barış isteklerinin göz ardı edilmediği ve adaletin tekabül edeceği, Rusya'nın isteklerinin değil, gerçekten de dünya barışı için katkı sağlayacak olan düzenin kurulacağı bir altyapı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Bodnar, haziranda, İsviçre'de barış zirvesi düzenleneceğine değinerek, Türkiye'nin daha önce barış konulu toplantılarda bulunduğunu, zirveye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımını umduklarını kaydetti. Bodnar ayrıca  Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin büyük bir verimlilikle devam ettiğine dikkat çekti. Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'nın 8 Mart'taki Türkiye ziyaretini hatırlararak, "İkili ilişkilerimizin bu güzel seyrinin temelinde Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki samimi ve güvene dayalı dostluk yer alıyor" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.