SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in elektrikli otomobilleri her an patlama riski taşıyor!

Elektrikli arabalar, çevre dostu ve sürdürülebilir bir geleceğin teknolojisi olarak öne çıksa da sektörde son yıllarda hızla yükselen Çinli şirketlere ait araçlar patlama görüntüleri ile gündeme geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in elektrikli otomobilleri her an patlama riski taşıyor!

Elektrikli otomobiller, çevre dostu ve sürdürülebilir bir geleceğin teknolojisi olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte son dönemde Çin'de meydana gelen elekrikli araba patlamaları dikkat çekiyor. Çin şirketlerinin ürettiği elektrikli arabalar son zamanlarda şarjdayken aniden patlıyor.

ÇİN'İN ELEKTRİKLİ ARABALARI GÜVENİLİR Mİ?

Öte yandan elektrikli araç teknolojisi hızla gelişirken, Çinli elekrik araba markaları daha pek çok şirket müşterileri arabalarının alev almasından, şarj olmaması veya ani bir şekilde patlamasından şikayetçi. Bu araç firmaları, Çin otomotiv sanayisinde önemli bir oyuncu ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından destekleniyor. Bu sebepten araba kullanıcılarının hiçbir şikayeti kabul edilmeyen markanın arabalarındaki bataryaların güvensiz oluşu, elekrtik akımındaki yüksek voltajları doğru kotrol edememesi ve şarj halindeyken arabanın aniden ısınması uluslararası parazarda, özellikle Türkiye pazarında doğal bir endişeye yol açtı. 

ÇKP DESTEKLİ BYD FİRMASININ ÖZELLİĞİ NE?

Bir kaç ay öne Çin'in Şencen şehrindeki iGO Araç Kiralama Şirketi, şirket tarafından satın alınan binden fazla BYD Denza elektrikli aracın pil arızası yaşadığını belirterek, BYD'den yanıt vermesini talep etti. iGO, BYD markasının yetkilileri ile birçok kez temasa geçti ve haklarını korumak için yasal önlemler almasına rağmen, ÇKP tarafından desteklenen marka iGO'ya yanıt vermeyi reddetti. 

BYD GELEN TEPKİLERE YANT VERMEDİ

iGO daha sonra Çin'de çıkan haberlere göre "sessiz kaldı" ve şirketin ÇKP yönetimi tarafından bastırıldığı konuşuldu. BYD konuya ilişkin kamuoyuna açıklama yaparak ilgili konuların yargı aşamasında olduğunu belirtti. Fakat iGO'nun pil ömrünün ciddi anlamda yetersiz olduğu yönündeki suçlamasına doğrudan yanıt vermedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.