SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in Sosyal Kredi Sistemi kayak merkezlerinde uygulanıyor!

Çin’de başlayan “Sosyal Kredi Sistemi” toplumun her türlü hakkını gasp etmeye ve kısıtlamaya devam ediyor. Kayak merkezlerine gelen halk yüz tanıma sisteminden geçmek zorunda kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in Sosyal Kredi Sistemi kayak merkezlerinde uygulanıyor!

Çin yönetiminin geçen yıllarda yürürlüğe koyduğu “Sosyal Kredi Sistemi” uluslararası kamuoyunda tartışılmıştı. Çin'in bu uygulaması “Teknolojik Distopya” olarak nitelendirilmişti. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise bu eleştirilere aldırmadı. Son altı aydır yürürlüğe giren “Sıfır Kovid” politikası, “Sosyal Kredi Sistemi’ne” entegre edildi.

PUANI DÜŞÜK ÇİNLİLER KAYAK YAPAMIYOR!

Çin’de halk, her alanda kısıtlamalarla karşı karşıya. Çin merkezli sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir videoda, kayak merkezlerine gelen insanların yüz tanıma sisteminden geçmek zorunda kaldığı görüntülendi. Videoda, yüz tanıma sistemi monte edilen geçişlerde Çince anons yapılarak, "Lütfen kameraya bakın! Kanunen, en düşük 'Sosyal Kredi Puanı'na sahip Çinlilerin kayak yapması yasaktır" ifadelerinin kullanıldığı öğrenildi.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA UYGULAMALAR DAHA SIKI

Çin’in kendi halkına uyguladığı bu tür acımasız politikaların Doğu Türkistan’da daha katı bir şekilde tatbik ettiği ortaya çıkmıştı.

Doğu Türkistan’da sert bir şekilde uygulanan “Sıfır Kovid” politikası sebebiyle birçok Uygur Türkü eve hapsedildi ve Çin yönetimi tarafından kasıtlı bir şekilde ölüme terk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.