SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, üst düzey futbol federasyonu yöneticisini idam edecek

Çin Komünist Partisi yönetimi, Çin Spor Bakanlığı Futbol Federasyonu eski Başkan Yardımcısı Du Caocai'yi tutuklayarak idam etme kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, üst düzey futbol federasyonu yöneticisini idam edecek

Çin yönetimi, Çin Devlet Genel Spor İdaresi Bakan Yardımcısı, Çin Futbol Federasyonu eski yöneticisi ve FIFA Konsey üyesi olan ayrıca birçok alanda yöneticilik yapan Du Caocai'yi tutuklama emri verdi. Çin Halk Cumhuriyeti Başsavcılığı, 10 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, Caocai'nin rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanacağı ve idam edileceği bildirildi.

ÜST DÜZEY YETKİLİ İDAM EDİLECEK

Çin'in Devlet medyası Xinhua'nın aktardığı habere göre, şahsın "yasa dışı bir şekilde hediye ve para kabul ettiği" ve "çalışanların işe alınmasında yolsuzluk ve kayırma yaptığı" belirtildi. Öte yandan Du Caocai'nin geçen yıl kasım ayından bu yana soruşturma geçirdiği kaydedildi.

Du Caocai, son beş ay içinde yolsuzluk suçlamalarıyla idam edilen 8. Çinli futbol yetkilisi oldu.

ADALET BAKANI DA İDAM EDİLMİŞTİ

Geçen yıl eylül ayında Çin'in bir önceki Adalet Bakanı Fu Cenghua, rüşvet suçundan idam cezasına mahkum edilmişti.

DU CAOCAİ KİMDİR?

63 yaşındaki Du Caocai, 30 yılı aşkın süredir spor yöneticisi olarak çalışıyor. Asya Futbol Konfederasyonu Başkan Yardımcısı, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği konsey üyesi, FIFA Konseyi ve Doğu Asya Futbol Federasyonu Başkanı gibi önde gelen uluslararası görevlerde bulunuyor. Ayrıca Devlet Spor Genel İdaresi Direktör Yardımcısı, Çin Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Çin Futbol Federasyonu Parti Komitesi Sekreteri olarak görev yaptı.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.